a unique construction in the Colli Euganei

Immersed in a natural big garden, at the border of the forest of Monte Rosso, La Mugletta features 3 individually colored bed rooms, each with its own magnificent view of the surrounding nature.

 

The heart of the building, however is the Salotto, featuring access to the terrace and providing ample space to enjoy breakfast, read a book, talk or simply to enjoy the natural beauty outside.  


 

The focus of the architectural project for LA MUGLETTA was to create one unique space where nature and architecture interact without borders.

 

The inside is the outside, the outside is inside.

 

To underline this integration with the surrounding nature, La Mugletta’s construction combines natural materials with high-tech solutions, resulting in a building with low environmental impact, with a constant focus to eliminate any barriers between inside and outside. All components of this project have been made to order: from the architectual project to the furniture, the lighting as well as logo and brand.

 

FUNCTIONS: La Mugletta serves diverse purposes: hospitality, relaxation, interactive kitchen, wellness, cellar for wine tasting, pottery workshop.

 

STRUCTURE: groundfloor in XLAM wood, insulated with wood fibers. Basement made of concrete cast with OSB panels, all insulated with foam glass. Roof and all outside walls covered with regional Larch.

 

MATERIALS: all materials are used in their original essence: wood, cement, iron.

 

ECO FRIENDLY SOLUTIONS: energetically the house is completely autonomous: cooling in the summer, heating in the winter as well as all hot water are generated through a geothermal heat exchange system with 2 probes at -150 m. Total recovery of rainwater. The lighting concept aims to enhance the internal as well as external areas. Employing different degrees of color temperature, the specific properties of the materials are enhanced as well as internal spaces separated according to their function.

At night the external lighting levels are low, never facing up, as required by the regulations against light pollution. The light sources are almost entirely by LED, thus the operating costs are low, without compromising visual comfort and the ambience which is very pleasant and relaxing at all times.

 

 

pictures say more than a thousand words ...